Üzemünk kapacitása évi 26.000 db sertés feldolgozását teszi lehetővé. A hús előállítása szigorú egészségügyi előírásoknak és cégünk szakembereinek ellenőrzése mellett történik. A minőségirányítás a lajostelepi üzemben a szakemberek napi munkájának természetes részét képezi. A Kalória Kft. a HACCP rendszer alkalmazásával garantálja, hogy termékei a legmagasabb fokú élelmiszer-biztonságot nyújtja a fogyasztóknak.
Mi a HACCP?
A HACCP olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljes körű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. Célja a megelőzés. A HACCP nemzetközileg elfogadott, szisztematikus módszer az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén.
Miért fontos a HACCP?
A rendeletek megszületésének okai a hétköznapokban keresendők, hiszen világszerte egyre több élelmiszer eredetű megbetegedést észlelnek. A globalizálódó élelmiszer kereskedelem révén egy-egy veszélyforrás váratlanul tűnik fel és okoz nem várt megbetegedéseket. Az ilyen megbetegedések és fertőzések kiszűrésére a HACCP rendszert egyre szélesebb körben alkalmazzák valamennyi, az élelmiszerek előállításával, forgalmazásával és a vendéglátással kapcsolatos tevékenység során.